četrtek, 22. november 2018

Old Franz Pale Ale


Ime: Pale Ale
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivovarna Old Franz Brewery združuje tradicijo pivovarstva svojih dedov s sodobnim pristopom pri varjenju piva. Svojo premiero v obliki piva Pale Ale so opisali kot lahkotnejše pivo za daljša druženja z nežno sadno aromo in grenčico. Tako kot naj bi pravi pale ale tudi bil.

Pivo je zelo všečne, žareče oranžne barve, pokrije pa se z zelo lepo obstojno belo glavo, katere se nabere kar zajetna količina. Zelo nežna aroma je skorajda malo preveč sramežljiva, kajti pokaže se le z zelo zadržanimi sadnimi hmeljnimi notami ter prav tako blagim sladnim ozadjem. Nežnejša oblika hmeljne grenkobe prevladuje v okusu, kjer ime le-te nekoliko travnati značaj Družbo ji dela zelo, zelo blag citrusni značaj, preden se vse skupaj zaključi z blagim pookusom.

Ta Pale Ale je izredno nežnih lastnosti, tako v aromi kot tudi v okusu, obenem pa tudi izjemno lahkotnega telesa. Pivo, ki bo prav zaradi teh lastnosti bolj po meri tradicionalnim pivcem piva, ki šele začrtujejo svojo sled v svet kraft piva in drznejših okusov. Saj to pa je bil tudi namen.




  • Color Cafe (Slovenska Bistrica)
  • Gostilna Pulz (Poljčane)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → zelo preprosto pivo, skorajda malo izvodenelega telesa in zelo blagih lastnosti - zame tako kar nekoliko preveč hmeljno zadržan in prenežen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar