sobota, 17. november 2018

Crazy Duck Curaker


Ime: Curaker
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Angleški porter

Vsebnost alkohola: 4,1%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V žirovski pivovarni Crazy Duck se počasi že pripravljajo na hladnejše, sicer ne še povsem mrzle dni, ko bodo sedla bolj sladno izrazita, temnejša piva. Prvi izmed njih je Curaker brown porter - to je nekoliko nižjealkoholni porter, zvarjen v sladno izrazitejšem (in tako hmeljno bolj zadržanem) angleškem stilu - da si lahko privoščite tudi kakšnega več, morda.

Gentlemanski angleški gospod racman je odet v skorajda popolnoma črno opravo (oziroma ekstra temno rjavo), njegov izgled pa dopolni manjši klobuk bež barve, ki pa ga nikakor ne sname. Napove ga prijetna in kar nekoliko sramežljiva sladna aroma, kjer se nekoliko pa le prikažejo note nežne čokolade, blaga karamelica in čisto rahel praženi pridih. V okusu srednje polnega telesa se najprej srečamo z rahlo grenkobo, ki jo uravnovesi nežnejša sladkoba z nekaj praženimi priokusi proti koncu, ki pivu tudi zavladajo.

Curaker pivovarne Crazy Duck je tako resnično nežen in lahko piten angleško obarvani porter, ki pa kljub tej lahkotnosti in na trenutke sramežljivosti, še vedno premore kar nekaj karakterja. Ugleden angleški gospod, ki je zaradi nižje alkoholne stopnje še toliko bolj tekoč.   
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Gostilna in Pizzeria Lenger (Žiri)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → precej nežnega značaja, mogoče bi ga vseeno želel malenkost več - je pa izredno preprosto piten in lepo prijeten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar