sreda, 28. november 2018

Mister Pineapple Pale Ale


Ime: Pineapple Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Mister, Domžale

Stil piva: APA - sadni

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V poletni poplavi različnih sadnih piv in piv s sadjem, smo končno dočakali tudi pivo z ananasom. V nomadski pivovarni Mister so zvarili poletni pale ale z dodatkom ananasovega pireja za dodatno osvežitev (no, natančneje zvarili so ga v gosteh pri Crazy Duck Brewery). Pravo sezonsko pivo, upamo, da ne le za letošnje poletje.

Že na prvi polgled s svojo nekoliko motnikavo zlato-rumeno barvo in zelo stabilno, srednje veliko belo glavo pivo oddaja zelo poletne vibracije. K temu le še doda nekoliko nežnejša aroma ananasa, ki je zelo prijetna, spremlja pa jo še kakšen citrusni dih sem ter tja. Nežna grenkoba na začetku rahlo požgečka naše brbončice, za ravnovesje pa poskrbi še nekaj sladkega sadnega značaja, preden se vse skupaj zaključi s srednje izraznim pookusom.

Poletno lahkotni ananasov pale ale je izjemno svežega telesa in osvežilnega duha. Sicer svoj ananasov karakter nekoliko sramežljivo skriva, a se ga vseeno že takoj na začetku prepozna. Eno tistih izjemno lahko pitnih in simpatičnih poletnih piv s sadnim značajem.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Kavarna Hiša (Domžale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo osvežilno in preprosto pitno; lahko bi bilo skoraj popolno poletno pivo, če bi le bil ananas še vsaj malo bolj izrazit
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar