sreda, 21. november 2018

Lobik New Kids Citro


Ime: New Kids Citro
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dvojni IPA zvarjen le s citra hmeljem je dobil ime po nizozemski črni komediji New Kids Nitro (nadaljevanje filma New Kids Turbo), za katerega Lobiki pravijo, da gre najbrž za sigurno enega najboljših filmov. Odpuljen film, kot so odpuljena Lobikova piva.

Srednje motno pivo žareče oranžno-zlate barve, ki je zastrto z manjšo in neobstojno belo glavo, kaj kmalu pokaže katera sorta hmelja se skriva v njem - no, v bistvu se nič kaj ne skriva v resnici. Izrazite in prijetne note citrusov lepo priplujejo iz kozarca, v ozadju pa se znajde še kak ton borovcev in kruha. Zmerno hmeljno grenkobo v okusu zelo lepo dopolnijo citrusni priokusi in blaga sladkoba, ki pivu podata občutek, za katerega bise lahko reklo, da spomni na cedevito. No, če bi le-ta imela dobrih 8% alkohola v sebi, kajti na koncu ta kar lepo pogreje naše grlo, zaključi pa ga še konkreten pookus.

New Kids Citro se pokaže kot tipičen, klasičen IPA iz časov, ko je bil velik del piv tega stila zvarjenih s citro - le da ima New Kids Citro še konkretno potenciran karakter in bo tudi zato popolnoma po okusu ljubiteljev konkretnih IPA piv.
Cena: 3,50€ (0,33l; pločevinka) - Že v redu, Primož (Ljubljana)




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → korekten in precej konkreten DIPA - prijetnega citrusnega karakterja (mogoče celo malo preveč zame) in kar malo preostrega alkoholnega značaja na koncu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar