sreda, 7. november 2018

Valjhun Orange IPA


Ime: Orange IPA
Pivovarna: Pivovarna Valjhun, Velika Loka

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po rdečem in temnem IPA pivu sedaj kot tretjega bojevnika iz pivovarne Valjhun predstavlajjo še Orange IPA. Nižjealkoholno pivo je zvarjeno z dodatkom pomaranče, limone in ingverja, da bi pivu dali kar se da veliko poletnega karakterja.

Valjhun je v tokratni izvedbi napravljen v motno in žarečo oranžno-zlato opravo, na vrhu kozarca pa za zelo kratek čas sestavi še belo puhasto glavo. V aromi zelo lepo do izraza pridejo citrusni pridihi pomaranče, ki jih nekoliko bolj zakrije še pikanten duh ingverja, skupaj pa ustvarita zelo osvežilen občutek. Tudi v okusu pride najbolj do izraza ingver s svojim nežnim pikantnim priokusom, dopolni pa ga srednje izrazita hmeljna grenkoba, ki se pokaže skupaj s citrusnim značajem. V nežnejšem pookusu pa ingver še kar nekaj časa pusti svojo sled.

Orange IPA je lahkotnejšega telesa, skupaj s pikantnostjo ingverja in nežnejšimi citrusi pa ustvari zelo osvežilno kombinacijo. Pivo najbolj primerno za tiste toplejše dni, ko je nižjealkoholna osvežitev še kako na mestu.
Cena: 3,00€ (0,5l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)




  • Kavarna Hiša (Domžale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → potenicalno zelo všečno pivo, čeprav bi si želel malo manj ingverja, ki kar nekako povozi hmeljne IPA značilnosti in morda malenkost već citrusnega karakterja
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar