četrtek, 8. november 2018

Pelicon Harvest Moon Styrian Cardinal (2018)


Ime: Harvest Moon Styrian Cardinal (2018)
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Angleški ale

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Harvest Moon iz pivovarne Pelicon, njihova vsakoletna izvedba trgatvenega piva, je tudi letos ugledala luč sveta. Gre za pivo zvarjeno s sveže obranim hmeljem, kjer so letos za glavno vlogo določili sorto Styrian Cardinal. Rezultat pa je tako sveže pivo, ki nekako najbolj sledi angleškemu bitter stilu kot pravijo.

Peliconov trgatveni ale je letnemu času primerno jesensko obarvan - tanka in neobstojna bela glava namreč le za kratek čas prekrije temno jantarno, skoraj že bakreno obarvano pivo. V aromi ga napove nežen karakter, kjer se mešajo piškoti in bomboni z nekaj zeliščne svežine precej zadaj. V okusu na prvo žogo spomni na bronhi bombone, nekoliko bolj nežne sorte, saj se pomešajo rahlo saldke in bolj izrazite sveže note nekoliko zeliščnega značaja. Na koncu se pojavi še nekaj grenkobe, preden pivo z nežnim pookusom izgine.

Letošnja izvedenka Harvest Moon trgatvenega piva je bolj nežne sorte, lahkotnejšega, že skoraj rahlo izvodenelega telesa in nekoliko nižje alkoholne stopnje. Ob vsej tej lahotnosti in nežnosti pa vseeno ostane dovolj konkreten in predvsem zelo svež.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → kombinacija po eni strani zelo nežnega piva in konkretnejše sveže, mogoče celo malo ostre zeliščne (mentolove) svežine mi nekako res ne sede - s pivom ni nič narobe, le moj stil ni
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar