četrtek, 14. julij 2016

Ime: Academia Stout
Pivovarna: Academia, Radovljica
Stil piva: Irski stout
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Radovljiška mikropivovarna, ki svoja piva toči v lokalu Academia 2.0. je odgovorna tudi za tale zvarek. Temno pivo nosi ime Stout, gre pa za irsko izpeljansko tega stila piva, katere glavni predstavnik je svetovno znani Guinness. To je torej slovenski Irec. 

Pivo črno kot noč, z razmeroma majhno toda ekstra kremasto peno bež barve, ki za sabo pusti enkratno sled. V aromi se znajde veliko čokolade, nekaj lešnikovega pridiha, za konec pa še pražene note - zelo lahko zaznavno in zelo prijetno. Že prvi požirek osupne - gre za super gosto in ekstra kremasto pivo, ki po grlu spolzi zelooo počasi. Okus je dokaj bogat z praženimi notami, ki proti koncu dobijo že rahlo zažgan občutek, na trenutke malo kavnat. Družbo jim dela še nekaj nežnejše čokolade, blag kiselkasti priokus žita in zelo rahla grenkoba na koncu. V pookusu pa spet srečamo stari znani praženi značaj.

Akademski Stout se pokaže kot zelo všečen, morda z nekoliko bolj zadržanim okusom kot smo navajeni, a zelo lepo in lahkotno piten. Brez dvoma bo navdušil s svojim nesramno bogatim in polnim telesom, tako da si ga lahko privoščite kar namesto kosila - tako poln je. Nedvomno dostojna zamenjava za Guinness.
  
Cena: 2,2€ (0,2l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Academia 2.0 (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.