ponedeljek, 30. november 2015

Ime: SIPA
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: India pale ale 
Vsebnost alkohola: 6,1%

Ocena: 3,9 / 5

Vrhniška pivovarna HumanFish, pionir slovenske craft scene, je odgovorna tudi za prvo slovensko IPO, ki so jo poimenovali kar SIPA - Slovenska IPA. Obenem je SIPA tudi prvo ustekleničeno pivo, ki je prišlo iz te vrhniške mikropivovarne. 

V kozarec si lahko tako natočimo skorajda jasno pivo bakreno-jantarne barve, na vrhu katerega najdemo še srednje veliko in trajajočo peno nežne bež barve. Aromatični hmelji, s katerimi brez dvoma v pivovarni niso skoparili, poskrbijo za prijetno sadno aromo, v kateri lahko prepoznamo tone breskve in morda tudi pasijonke. Kmalu za tem pa SIPA razvije še aromo biskvitnega sladu, ki je rahlo bolj zadržana. Tudi v okusu na začetku prednači rahlo sladek sadni občutek, vendar se mu kmalu pridruži še biskvitni slad. Na koncu pa naše brbončice razveseli še konkretna hmeljna grenkoba (65 IBU), ki se nadaljuje še v pookus.

SIPA se tako izkaže kot konkretna IPA, njene odlike pa so srednje polno in uravnoteženo telo, bogat okus ter prijetna aroma.   

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.