petek, 28. junij 2019

HumanFish Fatt Matt's Hard Ginger Beer


Ime: Fatt Matt's Hard Ginger Beer
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Začinjeno pivo

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V vrhniški točilnici je svoje mesto na pipi našlo tudi ingverjevo pivo, narejeno v avstralskem stilu, v glavnem za to, da si ga natoči (avstralski) lastnik pivovarne. Poleg ingverja so vanj dodali tudi limono, limeto in pa cimet.

Mattov ingverjev zvarek je motnega telesa in zlate barve, pokriva pa ga tanka bela glava, ki ne potraja. Obda nas s pošteno ingverjevo aromo, ki je v svojem značaju kar precej pikantna, ter v spremstvu lepo občutnega cimeta. Tudi okus je tak kot pravi ime - "hard". Prisotnost ingverja nas lepo popeče s svojo pikantnostjo, limona pa zelo lepo doda osvežilno kislino. Na koncu se okusi še nekaj ne premočnega cimeta, v pookusu pa nas še naprej spremlja toplina ingverja.

Fatt Matt's Hard Ginger Beer se izkaže kot kar pošteno konkretno ingverjevo pivo, ki ne skopari s svojim ingverjevim značajem, kar mogoče ne bo po okusu vseh pivoljubcev. Je pa zaradi svojih lastnosti in lahkotnejšega telesa zelo prijetna popestritev poletnega dne.




  • HumanFish TapRoom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → v aromi mi proti koncu malo preveč pade na cimetovo stran (cimet, mi ravno ni preveč ljub), ampak vse nadoknadi s svojo zelo prijetno pikantnostjo in preprosto pitnostjo, kljub temu, da je "hard ginger beer"
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar