sobota, 8. junij 2019

Kralj Matjaž Vitez Teme


Ime: Kralj Matjaž Vitez Teme
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina
>>> za Kralj Matjaž, Novo mesto

Stil piva: Temni ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vitez Teme se bo novomeški pivnici Kralj Matjaž pridružil iz Ajdovskega konca, kajti zanj so zaslužni v pivovarni Castra. S skupnimi močni so za obiskovalce pivnice pripravili temni ležak, za katerega pravijo, da bo priklical spomin na jutranjo kavo.

Vitez je temnejše, umazano rjavkaste barve, zaščiti pa se z manjšo in ne preveč trajajočo bež obarvano glavo. Kot obljubljeno, Vitez Teme s seboj prinese kar pošteno praženo in kavnato aromo, ki res konkretno izstopa. Tudi okus se nadaljuje v tem duhu, kajti v pivu prevladuje pražen značaj, v bistvu skorajda že kar kavnat, sledi pa mu nekoliko bolj rahla grenkoba. Nežnejši pookus pa nato še kar precej dolgo na jeziku pusti svojo dodobra praženo sled.

Najtemnejši član Kraljeve družine je sicer nekoliko lažjega telesa, bo pa zaradi svojih kar konkretno kavnatih lastnosti vseeno dodobra nasitil. Seveda bo tako najbolj všeč tistim, ki prisegajo na temne ležakaste klasike, vendar pa tudi ljubiteljev drugačnih piv ne bo pustil ravnodušne.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → kljub temu, da nisem ljubitelj kave ter, da je Vitez vsaj na aromi kar pošteno kavnat, mi je še vedno zelo preprosto piten in precej simpatičen
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar