sreda, 26. junij 2019

Kralj Matjaž Fruity Queen


Ime: Kralj Matjaž Fruity Queen
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu
>>> za Kralj Matjaž, Novo mesto

Stil piva: NEPA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Peti član Kraljeve družine iz Novega mesta je postala tudi kraljica - in sicer gre za Fruity Queen, posebno poletno verzijo piva z okusom grenivke, ki so jo za pivnico Kralj Matjaž zakuhali v pivovarni Hopsbrew.

Fruity Queen že na prvi bežen pogled kar seva svoj "juicy" karakter s svojo izjemno motno in bledo slamnato rumeno barvo, katere izgled le še dopolni manjša, a lepo kremasta bela glava, ki se ji nič ne mudi. Nekoliko nežnejša, a zelo sveža aroma grenivke nekoliko bolj sladkega občutka le še nadaljuje v tem sadnem duhu, ki ga zaključi tudi okus. Le-ta je v štartu pošteno grenivkasto citrusast, sledi pa solidna hmeljna grenkoba kar suhega in malo trpkega značaja. Seveda pa vse še zaključi nežnejši, a kar trajajoč pookus.

Kraljeva Fruity Queen je tako prijetno pitno in lepo grenivkasto pivo, malenkost bolj nasitnega, a še vedno dovolj osvežilnega telesa. Kljub tej svoji sadni nežnosti pa je v okusu veliko bolj konkretna, čeprav pa ne preostra. Dobra izbira za poletno osvežitev.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo osvežilnega duha in dovolj preprosto pitno, mogoče bi si želel v okusu še malenkost več sadnega značaja, da bi še malo zadržal grenkobni karakter - ampak vseeno zelo lepo steče
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar