petek, 21. junij 2019

Protagonist Uličar


Ime: Uličar
Pivovarna: Protagonist Beer, Celje

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Protagonistov Uličar je prvo pivo iz njihove kompilacije MusicBeer. Gre ta sodelovanje z različnimi glasbenimi izvajalci in tako prepleta glasbo s skrbno izbranimi stili kraft piva - ker pivo dobi polnejši okus ob pravi glasbi in glasba nove dimenzije ob pravem pivu. Za začetek bosta za to poskrbela Uliča APA in skupina Marvin iz Laškega.

Uličar je kar pošteno motnega izgleda oranžno-zlate barve, ki ga prekriva srednje velika in ne trajajoča pena bele barve. V pivu so uporabili hmelj sorte ella, ki poskrbi za nežno sadno aromo, na čelu s sramežljivimi notami breskev in marelic. Srednje izrazito hmeljno grenkobo v okusu dopolnjuje in prevzema kar precej občutna sladkoba, sadno-cvetličnega občutka. Pookus pa še kar nekaj časa poskrbi, da tudi v ustih ne ugasne Uličar.

Protagonistov Uličar je tipičen APA, prijetne arome in nekoliko bolj izrazito sladkega okusa, ki je zaradi svežine in lahkotnosti telesa predvsem preprosto piten, še posebej ob spremljavi Marvinovega Uličarja.




  • Špital Za Prjatle (Celje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → povsem tipičen APA, piten in osvežilen, za moj okus sicer malo presladek, ampak še zmeraj korekten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar