ponedeljek, 24. junij 2019

Lobik Birthday Boy (Boiii)


Ime: Birthday Boy (Boiii)
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za tretji (pivovarski) rojstni dan so si Lobiki navarili prav posebno pivo, ki so ga seveda delili tudi z ljubitelji njihovih zvarkov. Zvarili pa so pivo, ki tudi najbolje opiše njihovo pivovarno in usmerjenost v pivovarstvu - hip NEIPA z ogromnimi količinami njim tako ljubega mosaic hmelja.

Rojstnodnevni pob je precej motnega izgleda, ki je zlato-rumene barve. Dopolni pa ga manjša in počasi begajoča bela glava puhaste teksture. Prijetna in ne pretirana aroma v sebi skriva sladko-cvetlično kombinacijo, nekoliko kasneje pa ta cvetlični značaj postane še bolj izrazen. V okusu se najbolj izrazi citrusni občutek z zelo nežno in precej zadržano grenkobo. Vse pa na koncu zaključi še lahkotnejši in nežnejši pookus.

Birthday Boy je pivo tako prijetno nežnega in simpatičnega značaja, da bi lahko brez težav tekel v potokih (in če poznamo Lobike, najbrž tudi je), kljub ne tako nizki alkoholni stopnji. Pravo pivo za tiste priložnosti, ko bi nekaj karakternega, a vseeno nežnega, da te ne udari z vso silo.




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → super aromatično in lahkotnega karakterja, nežnejšega okusa in svežega značaja - predvsem pa zelo lepo pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar