nedelja, 30. junij 2019

Clef Metulj


Ime: Metulj
Pivovarna: Clef Brewery, Arja vas

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi mlada savinjska pivovarna Clef, ki v svojih kotlih ustvarja različne simfonije, je padla pod vtis popularnega NEIPA piva. V svojem violinskem ključu so tako Metulja zakuhali s hmelji amarillo, mosaic, dana in citra.

Na prvi pogled s svojim nekako srednje motnikavim zlato-oranžnim telesom, ki se skriva pod dokaj veliko in puhasto peno umazano bele barve, še ne daje tistega pravega juicy NEIPA vtisa. Še! Kajti to nadoknadi z izrazito in prijetno sladko sadno aromo, kjer se kažejo melonasti in citrusni dihi v spremljavi cvetlic, ter nekaj žvečilnih gumijev v spremstvu. Srednja grenkoba je dovolj prisotna, da jo preprosto zaznamo, spremlja pa jo nekaj sadnega priokusa z žvečilnimi gumiji ter citrusi. Vse pa se nato zaključi še s trajajočim in kar konkretnim  pookusom.

Clefova NEIPA je pivo lahkotnejšega, poletnega telesa, prijetne arome in preproste pitnosti. Lepo izrazi svoj hmeljni značaj in deluje kot povsem korekten IPA, da bi bil pravi NEIPA, pa vseeno pokaže nekoliko premalo tistega NEIPA, juicy karakterja.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer mu zmanjka do pravega NEIPA značaja, malo na izgledu in na "juicy" okusu, je pa vseeno povsem všečen IPA, ki se ga lahko spije
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar