nedelja, 9. junij 2019

HumanFish Full Irish Breakfast Ale


Ime: Full Irish Breakfast Ale
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Irski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fishi so pripravili pivo za tiste, ki se jim vedno mudi in hočejo vse naenkrat in lahko tako dan začnejo kot se spodobi. Njihov Irish Red Ale so namreč obogatili s sveže praženo kavo lokalne pražarne Escobar namočeno v irski viski in za povrhu dodali še nekaj kremastega (laktozo). Pa dobro jutro.

Pivo, oziroma tekoči zajtrk, že na prvi vdih konkretno pokaže svojo zelo praženo, kavnato aromo, ki povsem zasenči vse ostalo. Rahlo motnikavo pivo je sicer bakreno-kostanjeve barve, pokriva pa se s tanjšo umazano belo glavo, od katere kmalu nič ne ostane. V okusu nam prvi kratek požirek podari nekaj sladkobe, sledi pa konkretno pražen, kavnat okus, ki v precej lahkotnem, tankem telesu pride še bolj do izraza in še kar nekaj časa pusti svojo kavnato sled.

Pivo je zaradi svojih konkretno kavnatih lastnosti seveda kot po naročilu za kavoljubce, ki bodo tako lahko namesto jutranje kavice spili kar jutranje pivce. Na irski način, kot se spodobi.




  • HumanFish TapRoom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → ne deluje ravno kot full breakfast, saj zaznam le kavnate lastnosti v malo izvodenelem telesu - kot osebi, ki sploh ne povoha kave mi sicer ni neprijeten, se ga da spiti, ampak ni to nekaj zame
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar