četrtek, 20. junij 2019

Stazione Parenzana U.23 Pale Ale


Ime: U.23 Pale Ale
Pivovarna: Stazione Parenzana, Seča

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v obalni gostilniški pivovarni in pivnici Stazione Parenzana so se lotili varjenja popularnega stila pale ale. Svojo verzijo tega lahkotno pitnega zvarka so izdelali s pomočjo slovenskih in nemških sort hmelja.

U.23 je rahlo motne jantarno oranžne obarvanosti, pogled nanj pa za kar nekaj časa zastira kremasta pena bele barve. Srednje izrazita hmeljna aroma se pokaže s svojimi travnato-senenimi notami, ki se jih da lepo zaznati. V okusu deluje nekoliko bolj nežno s svojo lahkotno grenkobo, le-ta pa poleg senenih not pokaže še rahlo sladek sadni značaj. Vse skupaj zaključi še ne pretirano dolg in prav ne tako pretirano izrazit pookus.

Pale Ale iz Stazione Parenzana je srednje lahkotnega telesa, na trenutke pa kar malenkost izvodenelega značaja. Po pričakovanju gre za pivo nežnejših lastnosti, tako da ne bo prekril okusov spremljajoče hrane, prav tako pa bo zaradi tega bolj po meri tistim, ki drugače večkrat posežejo po bolj klasičnih, tradicionalnih ležakih.




  • Stazione Parenzana (Seča)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → preprosto pivo lahkotnejšega telesa in ne ravno izrazitega značaja - brez kakšnih posebnosti, tak pač navaden, povprečen (sicer piten) pale ale
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar