ponedeljek, 07. december 2015

Ime: Bok
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Temni bok
Vsebnost alkohola: 7%

Ocena: 3 / 5

Bok je kralj piva, vsaj tako pravijo pri Unionu. Gre za enega izmed četverice posebnih piv, ki jih je pivovarna izdelala ob svoji 150. obletnici obstoja. Gre za pivo stila temni bok, ki s sabo tudi kar solidnih 7% alkohola. 

Pokaže se nam v temni kostanjevi barvi, ki je jasna ob pogledu proti svetlobi, na vrhu pa nas pričaka razmeroma velika glava nežne bež barve. Le-ta je dokaj slabo obstojna in milnata. V ozadju aarome se skriva nekaj travnatega hmelja, medtem ko v ospredju srečamo bolj izrazite, vendar še vedno zelo blage tone sladu in karamele. Čisto na koncu pa najdemo še rahel pridih alkohola. Nežni sladkobi na začetku sledi travnati občutek hmelja ter nekaj prisotnosti alkohola, ki pa ni najbolje skrit. Dosedanji dober vtis malo pokvari dokaj izrazit kovinski priokus, ki se čuti tudi v pookusu.

Na koncu dobimo temni bok s precej lahkim telesom, ki je na trenutke kar malo (pre)vodeno. Vseeno je pivo pitno in okusno, vendar z rahlo preveč občutnim kovinskim priokusom, ki s segrevanjem postane kar najbolj izrazita lastnost v pivu.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.