sreda, 22. november 2017

Ime: 29 American IPA
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Tudi v Resslu so podlegli hmeljni skušnjavi in zvarili eno konkretno pivo v duhu ameriške moderne klasike IPA, v katerega so dodali slavni in poznani Centennial hmelj.

Prijetne sadne hmeljne arome počasi pripihajo izpod srednje velike, puhaste glave, ki je nekoliko umazane bele barve, zraven pa pridejo še cvetlični toni. Precej motno oranžno-jantarno telo v sebi skriva srednje izrazno hmeljno grenkobo, ki jo kasneje dopolni še prijeten, sladek sadni priokus. Ozadje tvori sladna hrbtenica, ki je tako v aromi kot tudi v okusu zadržana, čeprav sčasoma v aromi dobi piškotni značaj. Konkretnejši grenkobni pookus pa še kar nekaj časa kliče spomine na Resslov IPA.

Pivo lahkotnejšega telesa in popolnoma uravnoteženega karakterja s tisto pravo in prvinsko hmeljno brco, kot se od američana tudi spodobi. Všečno pivo in korekten IPA, ki bo vsaj do neke mere potolažil hmeljne glave.
Kje še ga najdem?
  • Gostilna Žolnir (Kostanjevica)
  • Štiblc Bar (Krško)
  • Country Pub (Veliki Podlog)
  • BrivBARnica (Novo mesto)
  • Spin Bar (Brezovica)
  • Craft Pivo (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.