sreda, 07. marec 2018

Ime: Ninkasi
Pivovarna: Carniola Brewrey, Žirovnica

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Tisti, ki jim je zgodovina blizu bodo najbrž ime Ninkasi prepoznali kot staro sumersko boginjo. Tisti, ki jim je blizu tudi svet piva pa bodo vedeli, da gre za boginjo piva. No, ta gorenjski Ninkasi pa ima popolnoma drugačno vlogo. Na nek način je znak ljubezni, saj je pivovar ta tropski IPA zvaril v čast svoje drage.

Izpod večje in puhaste umazano bele glave počasi a vztrajno prodirajo zelo vabljive tropske sadne note - v košarici sadja se znajde velik kup agrumov, ananas, za nameček pa še kakšen mango, medtem ko nekoliko z zamudo prihiti še sočna in ostra melona. Jantarni Ninkasi nam že ob prvem stiku z jezikom pokaže kako lepo vse te sadne tone prenese tudi v okus, še posebej svoje citrusne priokuse, poleg pa tudi nekaj sladkobe in bolj zadržano melono. Zmerna grenkoba vsemu temu sadju ponudi pravo ravnovesje, ta grenkobni značaj pa se nadaljuje še v nekoliko krajši pookus.

Lahkotni Ninkasi je pravi tropski IPA - v njem se namreč sreča veliko sadnih pridihov v aromi, v okusu pa potrebna grenkoba. Sveže pivo, morda nekoliko bolj nasitno s svojo melono, ki pa deluje izjmeno osvežilno, in bo na ležalniku kar pravi nadomestek tropskega koktejla.
Kje še ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.