četrtek, 03. marec 2016

Ime: Deetz

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Kolsch
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 3,7 / 5

Pivo Deetz je Bevogova interpretacija znanega nemškega stila piva po imenu kolsch. Zaradi zelo prilagodljive nemške zakonodaje, ki pravi da mora biti pravi kolsch zvarjen v neposredni okolici Kolna, so ga pri Bevogu preimenovali v zlati ale. V njem se skrivajo sorte hmelja iz treh kontinentov, narejen pa je bil za toplo poletno vreme, ko si zaželimo lahko pivo, ki pa sploh ni lahko. 

Na prvi pogled s svojo kristalno jasno in bledo rumeno barvo, katero pokriva še srednje velika in srednje obstojna bela glava, že pridobi prve oboževalce. Aroma je precej izrazita in ima izjemno svež občutek. Travnate note hmelja se prelivajo s sladkimi pridihi različnega sadja, ki je rahlo bolj zadržano, za ravnotežje pa poskušajo poskrbijo nežni toni kruhastega sladu čisto na koncu. V okusu naše brbončice najprej prepoznajo rahlo sladkobo, kasneje pa se razvije prijetno zmerna hmeljna grenkoba, ki nam zopet poda tisti sveži travnati občutek. Pookus je kratek in nežen, z le nekaj blagimi grenko-zeliščnimi priokusi.  

Telo tega "kolscha" res deluje lahko, kot obljubljeno, vendar se v njem dogaja marsikaj, tako v aromi kot v okusu. Pri tem zvarku sta v ospredje potisnjena svežina in pitnost, Deetz pa nam tako ponudi nekaj novega, a obenem z nekaj že poznanimi lastnostmi iz sveta tradicionalnih ležakov. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.