nedelja, 13. maj 2018

Ime: 69 Cream Ale
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Kremni ale

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - steklenica


Čeprav ga v rodni domovini ZDA imenujejo tudi "lawnmower beer", pa lahko brez težav prvi domači kremni ale spijemo tudi takrat, ko nismo pri delu. Gre za stil piva, ki nekako združi lager pivo zvarjeno na ale način. Nekateri mu pravijo tudi nezakonski sin lagerja in angleškega ale piva.

Skorajda popolnoma jasno slamnato zlato telo se za krajši čas pokrije z večjo in zelo puhasto glavo, ki kmalu pobegne. Aroma tega piva je zelo blaga in neizstopajoča, pokaže se le z zelo blagim travnatim hmeljnim pridihom. Sladna osnova je nežnejše sorte, v okusu pa zelo rahlo sladkobo uravnovesi nežnejša oblika grenkobe. Le-ta na koncu skupaj z večjo vsebnostjo mehurčkov pusti lahkotno žgečkljiv občutek na jeziku, ki tako še doda k svežini tega piva.

69-ka je zelo lahkotnega telesa, kot se za "delovni" stil piva spodobi in bo pričakovanjih najbolj sedlo za tiste priložnosti, ko je žeja naš največji sovražnik, vseeno pa bi radi popili nekaj dobrega. Pri Resslu sicer pravijo, da naj bi se 69-ka točila od zadnjega dne 6. meseca, pa tam do 9. meseca (od tu tudi ime) - noben pa ne bo zameril, če pri tem tudi pogoljufate.
Cena: 2,40€ (0,5l; steklenica) - Pivovarna Ressel (spletna trgovina)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → v stilu kot je potrebno, teče pa tudi zelo preprosto
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.