nedelja, 13. maj 2018

Ressel 69 Cream Ale


Ime: 69 Cream Ale
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Kremni ale

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - steklenica


Čeprav ga v rodni domovini ZDA imenujejo tudi "lawnmower beer", pa lahko brez težav prvi domači kremni ale spijemo tudi takrat, ko nismo pri delu. Gre za stil piva, ki nekako združi lager pivo zvarjeno na ale način. Nekateri mu pravijo tudi nezakonski sin lagerja in angleškega ale piva.

Skorajda popolnoma jasno slamnato zlato telo se za krajši čas pokrije z večjo in zelo puhasto glavo, ki kmalu pobegne. Aroma tega piva je zelo blaga in neizstopajoča, pokaže se le z zelo blagim travnatim hmeljnim pridihom. Sladna osnova je nežnejše sorte, v okusu pa zelo rahlo sladkobo uravnovesi nežnejša oblika grenkobe. Le-ta na koncu skupaj z večjo vsebnostjo mehurčkov pusti lahkotno žgečkljiv občutek na jeziku, ki tako še doda k svežini tega piva.

69-ka je zelo lahkotnega telesa, kot se za "delovni" stil piva spodobi in bo pričakovanjih najbolj sedlo za tiste priložnosti, ko je žeja naš največji sovražnik, vseeno pa bi radi popili nekaj dobrega. Pri Resslu sicer pravijo, da naj bi se 69-ka točila od zadnjega dne 6. meseca, pa tam do 9. meseca (od tu tudi ime) - noben pa ne bo zameril, če pri tem tudi pogoljufate.
Cena: 2,40€ (0,5l; steklenica) - Pivovarna Ressel (spletna trgovina)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → v stilu kot je potrebno, teče pa tudi zelo preprosto
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

Ni komentarjev:

Objavite komentar