četrtek, 13. februar 2020

HumanFish Barrel Aged Russian Imperial Stout


Ime: Barrel Aged Russian Imperial Stout
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni HumanFish so v stare vinske sode burgundca zaprli nekaj malega svojega poznanega Russian Imperial Stouta z letnico 2018. Potem so le-tega zaprli še v zelo omejeno količino buteljk, ki bodo brez dvoma razveselile ljubitelje malo bolj posebnih piv.

Fišev postarani RIS je popolnoma temne, črne barve, prekriva pa ga manjša penasta glava, bež barve in ne pretirano obstojna. Aroma nam z izrazitim vinskim značajem takoj pove, da ne gre za običajen imperial stout. Vinska aroma s pridihom jagodičevja popolnoma prekrije vse ostalo, iz ozadja se uspe prebiti le nekaj zelo blagih praženih tonov, pa še ti so zelo bežni. Nekoliko kasneje pa se razvije še lesni duh z rahlim pridihom čokolade. Tudi okus je dodobra zaznamovan s kiselkastim značajem vina, le-tega pa dopolnjuje še srednja grenkoba, ter dolg in kar konkreten pookus.

RIS, ki so ga v HumanFish zaprli v vinske sode, je v tem času konkretno prevzel karakter teh sodov in iz klasičnega cesarskega stouta je nastalo nekaj še bolj zanimivega, mogoče nekoliko bolj primerno za tiste, ki so si bolj na ti s kislimi pivi.




  • HumanFish TapRoom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zanimiv in precej kompleksen, staranje mu je dalo čisto drugo dimenzijo, veliko bolj potegne prosti svetu kislih piv, čeprav še vedno ohrani tisti imperial značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar