torek, 25. februar 2020

Lobik Kosmatinko


Ime: Kosmatinko
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Tako malo lepo specialno neobrito temno pivo" - tako za Kosmatinko pravijo v pivovarni Lobik, kjer je ta pošast tudi nastala. To pomeni, da znajo štajerski pubeci vsake toliko zvariti tudi kaj bolj preprostega, kot je ta klasični temni ale.

Kosmatinko je popolnoma črnega odtenka, najraje pa se skriva pod zelo tanko bež obarvano glavo, od katere kmalu ne ostane nič več. Izdaja ga kar pošteno pražen duh, v katerem bi najbrž lahko prepoznali note kapučina, kave pa še kaj praženega za zraven. Rahla piškotasta sladkoba razveseli v začetku požirka, ki se nato nadaljuje s srednje izrazno grenkobo, zaključi pa s kar pošteno praženim finišom in daljšim ter občutnejšim pookusom.

Kosmatinko je nekoliko bolj lahkotnega telesa, ki pa po grlu steče s svilnato preprostostjo. Je preprost, dodobra pražen in preprosto piten, tak "malo lepo specialno neobrito temno pivo".




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → za moj okus malo preveč pražen, drugače pa preprost, nezahteven in brez posebnosti - čisto netipično Lobikovo
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar