ponedeljek, 24. februar 2020

Slap Original Pale Ale


Ime: Original Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Slap, Vipava

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vasica Slap, ki se nahaja sredi Vipavske doline, je znana po številnih vinogradih in vinskih kleteh. In v tem vinskem svetu se je znašel tudi upornik, ki tam sredi vinogradov vari tudi svoje pivo Slap - in prvi med njimi je najbolj preprost zlati ale.

Vipavski Original Pale Ale je le lahkotno motnikavega izgleda žareče jantarne barve, na vrhu kozarca pa sedi srednje velika bela glava kremaste teksture. V nežni aromi se pojavijo blagi sadni dihi breskve, ki jih spremlja nežen travnati značaj hmelja. V ozadju pa je srečati še kak pridih maslenih piškotov, ki postane še bolj izrazen nekoliko kasneje. V okusu je v ospredju nekaj piškotno-karamelne sladkobe, ki jo nato prevzame srednje zaznavna grenkoba, kar dovolj travnatega karakterja. Trajajoč pookus, rahlo sladek, pa kar še nekaj časa poleži v ustih.

Original Pale Ale pivovarne Slap je lahkotnejšega telesa in zelo preprostega značaja, kar ga dela preprosto pitnega in všečnega širši, morda ne tako zahtevni množici - za to pa je bil konec koncev tudi zvarjen.




  • Brlog (Vipava)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → piten, preprost in brez posebnosti - zelo simpel in kar travnato hmeljno zaznamovan
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar