petek, 14. februar 2020

Old Franz Pure Passion


Ime: Pure Passion
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: Sadni IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za valentinovo, praznik zaljubljencev, so v pivovarni Old Franz Brewery pripravili tudi nekaj za tiste, ki imajo poleg svojih najdražjih radi tudi pivo. Zvarili so namreč posebno, omejeno serijo IPA piva, ki mu čar podari eksperimentalni novozelandski hmelj, piko na i pa še dodatek pasijonke.

Valentinov sadni IPA je popolnoma motnikavega, zelo umazanega oranžnega telesa njegov videz pa dopolnjuje srednje velika bela glava, ki se kmalu začne izmikati. Aroma je kar lepo izrazna, čeprav nekoliko nenavadna - predstavljajo jo zelo zrele sadne note (kar že nekoliko prezrelo sadje) skupaj s sicer zanimivim zeliščno-gumastim pridihom ter čisto blagim citrusnim pišem v ozadju. V okusu se bolj pokaže sadni pasijonkin značaj s svojim rahlo kiselkastimi, nekoliko trpkim in malenkostno sladkim občutkom pomešanim s srednjo hmeljno grenkobo. Pookus pa z lahkotno sadnim značajem še nekoliko postane v ustih.

Pure Passion IPA je nekoliko lahkotnejšega telesa in kar solidno izrazitega sadnega karakterja, predvsem v okusu, kjer pasijonkin značaj pride kar do izraza. Drugače pa pravi IPA s sadnim karakterjem za dodatek.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer zelo lepo piten, malo sladkobe bi mu še lepo sedlo, aroma pa je precej nenavadna, a ne nujno v negativnem smislu (čeprav bi želel malo več pravega pasijonkinega občutka)
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar