torek, 18. junij 2019

Crazy Duck Jupi


Ime: Jupi
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ker posebno festivalsko pivo, ki so ga v pivovarni zvarili z društvom Prevhub, organizatorjem Karavane Domačih Pivovarn, izgleda kot svež sadni sok, so ga poimenovali kar Jupi (JUtranje PIvo). Gre za pšenični ale v ameriškem stilu, katerega so konkretneje začinili z dvema zelo aromatičnima sortama hmelja - citra in mosaic. Pa dobro jutro.

Jupi resnično s svojim izgledom spominja na pomarančni sok - zelo motna in bleda rumena barva, ter tanka bela pena, ki se kmalu umakne, poskrbita za to. Tudi aroma se nadaljuje v tem duhu - zelo prijetna in izrazito hmeljnata aroma se pokaže z veliko tropskega sadja, predvsem ananasa in citrusev. Okus je solidno citrusast, nežnejši s svojo grenkobo in v finišu še prijetno poprasto žgečkljiv, kar pivu le še doda svežine.

Jupi je prijetno aromatično pivo lahkotnejšega telesa, ki se zaradi svojih značilnosti v aromi in okusu lahko ponaša z izjemno pitnostjo, poleg tega pa zaradi vsega tega deluje tudi zelo poletno osvežilen. Le še poletno pripeko počakamo.




  • Gostilna in pizzeria Lenger (Žiri)
  • Pr' Pepet (Škofja Loka)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → meni zelo všečno tako zaradi svoje super tropske arome, kot tudi zaradi zelo osvežilnega telesa - pravo poletno pivo, ne samo za zjutraj, ampak kar za čez cel dan
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar