ponedeljek, 11. april 2016

Varissh Wet Yellow


Ime: Wet Yellow
Pivovarna: Varissh, Postojna
Stil piva: Pšenični ale
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,8 / 5

Postojnska ciganska pivovarna Varissh je za prvi letošnji Pivo & Burger Fest pripravila sveže, tekoče presenečenje. Izdelali so namreč pšenični ale, ki sliši na ime Wet Yellow, po svojih značilnostih pa se ozira proti ameriški izvedbi tega stila.

V kozarcu se pred nami pojavi zelo motno in bledo pivo slamnato-rumene barve, ki na vrhu ustvari dokaj velik in obstojen pokrov bele barve. Tako nas očara že na prvi pogled. Gre za precej aromatično pivo, kjer prevladujejo sadne note hmelja, med katerimi izstopajo bolj sladki toni, ki jih ponavadi srečamo v IPA stilu piva. Tudi v okusu se najprej seznanimo z blago sladkobo, kjer se pomešajo sadni toni in blag pšenični dodatek, nadaljuje pa se s prav tako blago hmeljno grenkobo. Za zaključek poskrbi še rahlo začinjeni občutek, z rahlo zamudo pa prispejo še pšenične note.

Lahko telo in preprosta pitnost nakazujeta, da gre za zelo poletno pivo, ki kar kliče po višjih temperaturah. Zvarek je zelo aromatičen, pšenica pa se sramežljivo skriva precej v ozadju, kar sicer ni bil namen pivovarjev, ki bi raje videli bolj izraziti pšenični značaj. Po drugi strani pa bo ta rezultat všeč tistim ljubiteljem piva, ki niso ravno najboljši prijatelji s pšeničnimi pivi, saj bi Wet Yellow lahko opisali tudi kot nežno pšenično pivo z (izrazitim) značajem IPA stila. Vsekakor zelo všečno in predvsem okusno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar