torek, 1. december 2020

Lobik Mustang Fruitbowl


 
Mustang Fruitbowl, zvarek, ki je del eksperimentalne serije Regional At Best, je zvarjen v glavnem s hmeljem Centennial, ki mu družbo dela še nekaj malega Citre za pravi značaj. V osnovi zvarjen za obletnico Mustang Bara v Šmartnem pri Litiji, toda nekaj so ga fantje zaprli tudi v pločevinke. 
 
Mustangova sadna kupa je blede pomarančne barve in popolnoma motnega "juicy" telesa, ki ga za le nekaj sekund skrije bela puhasta glava. V aromi izstopa všečna in vabljiva sadna aroma, kjer sočnim sladkim sadežem družbo dela še nekoliko blažji citrusni pridih bolj v ozadju. V okusu prednjači solidna hmeljna grenkoba, nekoliko zeliščna in kar precej suha, čeprav v koncu požirka Fruitbowl le ponudi nekaj nežne in bežne sladkobe. Pookus pa na koncu še kar precej dlgo poleži na jeziku s svojim grenkobnim značajem. 
 
Na pogled in v aromi popolnoma tipičen Lobikov NEIPA (dvojni) je lahkoten v telesu in brez kančka zaznavnega alkohola. Je pa v okusu precej bolj izrazito grenkoben s svojim nekoliko zeliščnim karakterjem in bo zato bolj všeč tistim, ki so vajeni bolj drznih okusov.
 

Mustang Fruitbowl

Maribor

NEIPA - dvojni

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten, malo bolj izrazit in oster kot bi pričakoval od NEIPA, ampak vseeno zelo v redu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar