nedelja, 18. oktober 2020

Lobik Nice

 

Pivo

Nice

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

NEIPA - dvojni

Alkohol

8%



Zopet je prišel čas za nov zvarek iz štajerske pivovarne Lobik in seveda je tudi tokrat to novi dvojni NEIPA posladek, ki jih v pivovarni zvarijo tako zelo dobro. O tem niso izgubljali preveč besed in niso preveč filozofirali z imenom - je na kratko Nice. 

Dvojni NEIPA odlikuje izjemno prijetna, le malenkost sramežljiva hmeljna aroma, v kateri prevlada sadni značaj na čelu s citrusi, medtem ko se slajši sadeži pokažejo le malo kasneje. Pod srednje tanko belo glavo, ki se kar hitro izmakne, se nahaja popolnoma motno telo blede zlato oranžne barve, ki tako kot mnogi Lobikovi NEIPA zvarki takoj spomni na sadni sok. Srednje zmerna grenkoba je v svojem značaju kar pošteno suha in ima tudi nekoliko zeliščen priokus. Ta občutek pa se nato nadaljuje še v kar trajajoč in občuten pokus. 

Lobikov Nice je točno tak kot pove že njegovo samo ime - nice. Je lepo piten s povsem zakrito stopnjo alkohola, za katero so fantje zapisali, da je 6,9% (nice) + 1,1%. V svojem značaju, oziroma okusu pa je kar lepo konkreten. Še en dvojni NEIPA za ljubitelje Lobikovih motnih sladic. 


Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Mustang Bar (Šmartno pri Litiji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo piten, čeprav malo bolj oster na okusu - vseeno pa je res "nice"

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar