petek, 11. december 2020

Lobik Baned


 
Še en Lobikov zvarek, jasno njihov ultra priljubljeni dvojni NEIPA, ki se "spogleduje" z Batmanom je prišel na sceno. Lobiki so ga zvarili s hmeljema Nelson in Citra, da bo res prinesel pravi značaj. Nobenemu ni bilo mar zanj, dokler... si ni odprl pločevinke in si ga privoščil.
 
Sokasto motni zlato-oranžni Baned je za krajši čas prekrit s tanjšo in neobstojno belo glavo - in tako poustvari pravi izgled pomarančnega soka. V aromi ponuja prijetno, rahlo bolj nežno hmeljno aromo, kjer se na začetku nekoliko skrivajo sadne note citrusov ter sladkih sadežev. Zmerna grenkoba kar pošteno udari s svojim precej suhim občutkom, ki kar pošteno popivna jezik. Ta suh karakter pa se nato nadaljuje skupaj z zeliščnim značajem še v trajajoč pookus.
 
Lobikov Baned je lahkoten na telesu in tako kot velika večina Lobikov NEIPA zvarkov zelo dobro skriva svojo stopnjo alkohola. V svojem značaju je malo manj izrazito aromatičen, v okusu pa nekoliko bolj grenkobno konkreten kot nekateri preostali - sicer pa, Bane ni bil nikakršen slabič. 
 

Baned

Maribor

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → dober, bolj konkreten, a malo oster, ampak lepo piten kljub temu - za moj okus mu zmanjka malo sladkobe, ampak tudi kot tak je povsem v redu

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar