sobota, 12. december 2020

Laško Medeno

 

V pivovarni Laško so se odločili, da združijo zeleno zlato in rumeno zlato v eno. Pravijo, da je MEdeno Laško zgodba o lokalnih sestavinah, saj združuje pivo iz slovenskega hmelja in med iz čebelnjaka, ki se nahaja pred pivovarno. Da se bosta cedila med in pivo - v enem, Medenem Laškem.

Medeno Laško je na pogled nekoliko motnikavega telesa in temnejšega zlatega odtenka. Manjša bela glava, ki ga pokrije, pa se kar kmalu tudi pobere. V aromi se dodatek medu v pivu zelo lepo pokaže, kajti že na bežen vdih nam jasno da vedeti, da je tam rumeno zlato. V požirku se pomešata srednja grenkoba Laškega ležaka in nežna medena sladkoba. V finišu se pokaže malo zeliščnega občutka, ki kmalu tudi pobegne, pookus pa še kar lepo potraja.

Laško Medeno je zelo lepo zaznamovanoz medom, še posebej je to občutiti v aromi, kjer se le-ta pokaže v zelo všečni luči. Malo manj je občuten v okusu, ampak je tudi tam. Lahkotno pivo bo s svojim medenim značajem privabilo ljubitelje medenih piv, s svojo osnovo pa tudi pivce klasičnega Laškega ležaka.
 

Medeno

Laško

Medeno pivo

5,4%

Kje naj ga iščem?


  • Runda Sekunda (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → zelo všečen v aromi, v okusu precej bolj klasičen, je pa vseeno nadgradnja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar