torek, 29. december 2020

Lobik Captain Clean

Captain Clean je zadnji izmed Lobikove serije (pivskih) superjunakov, ki so ga fantje tokrat zvarili s hmelji Sorachi Ace, Azacca in Mosaic. Poimenovali so ga v čast enega izmed svojih pivovarjev, ki je zadolžen za to izjemno pomembno pivovarsko delo.

Popolnoma motno pivo pomarančne barve se v kozarcu skrije pod zelo majhno belo glavo, ki se kmalu poslovi. Aroma nam pričara spomine na tropske otoke, kjer se sladkemu sadju pridruži še kratkotrajnejši, a precej zaznaven kokosov značaj. Hmeljna grenkoba se pokaže v kar solidni meri, nekoliko podraži in razdraži, v finišu pa jo spremlja rahlo zeliščen priokus z nekaj kokosa in mentolastega značaja. Daljši pookus pa še kar lepo postane na bolj nežen način. 

Lobikov Captain Clean je lahkotnejši dvojni NEIPA v katerem ni prav nič zaznati solidne stopnje alkohola - kot je temu tako tudi v večini njihovih piv. Je malo bolj konkreten v okusu, kar precej pa ga zaznamuje s svojim kokosovim značajem Sorachi Ace hmelj.
 

Captain Clean

Maribor

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Pir Šop (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zanimiv zaradi ne ravno tipičnega kokosovega značaja, malo oster v okusu, a se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar