sreda, 2. december 2020

Green Gold Chilli Beer IPA

 

V pivovarni Green Gold Brewing so se za še eno sodelovanje povezali s Čili Frikom in ustvarili nekaj zanimivega, ki združuje oboje - pivo in čili. V svoj IPA so namreč dodali zajetno količino različnih vrst čilijev - Habanero Yellow, Lemon Drop, Aji Cito, Cayenne Pepper in Serano Pepper. In rezultat je - pikanten.
 
Chilli Beer je kar pošteno motnega telesa oranžno-jantarne barve, na vrhu kozarca pa za izjemno kratek čas poleži majhna in rahlo umazano bela glava. V aromi se pokažejo IPAste hmeljne arome s sladkimi sadeži v ospredju, v ozadju pa je začutiti, da se dogaja še nekaj drugega, ne čisto tipičnega. V požirku nas podraži nežnejša hmeljna grenkoba, medtem ko v koncu požirka občutimo tudi nekaj blage ognjevitosti čilijev. Ta rahlo topel občutek pa nas še kar nekaj časa spremlja v ustih in nas greje.
 
Green Gold in Čili Frik sta ustvarila zanimivo in predvsem pitno kombinacijo, kjer pride do izraza tako značaj osnovnega IPA piva, kottudi vražjost čilijev. Za razliko od mnogih ostalih čili piv, pa se ti do popolnosti ujamejo s pivom - ne prevzamejo preveč okusa, a vseeno pustijo svoj pečat. 
 
 

Chilli Beer IPA

Šempeter v Savinjski dolini

Čili pivo

6,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer nisem največji fan čili piv, toda kombinacija se v tem super ujame in je pivo zelo pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar