nedelja, 6. december 2020

Zajc Porter



Tretji Zajc, ki je premierno priskakljal na domačo pivovarsko sceno, je bolj temnega izgleda. Gre za pivo stila in imena porter, ki so ga v idrijsko-cerkljanski pivovarni pripravili v preprosto pitni verziji.

Idrijski Porter je zelo temne rjave barve, za zelo kratek čas pa se na vrhu kozarca ustvari še minimalna bež obarvana glava. Prijetna on nežna sladna aroma počasi polzi iz kozarca, pušča pa nam čokoladne pridihe z nekaj oreškastega dodatka še bolj v ozadju, nekoliko kasneje pa se prebudi še kavnati duh. V požirku pozdravi s srednjo grenkobo, ki pa jo v finišu in nato tudi v daljšem pookusu prevzame kar lepo zaznaven pražen občutek.

Porter pivovarne Zajc je nekoliko lahkotnejši v telesu in kar lepo konkreten v okusu. Ponudi vse lastnosti, ki jih ljubitelji temnih porterjev iščejo, in ob vsem tem ostaja tudi precej preprosto piten.
 

Porter

Cerkno

Porter

4,4%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober porter, mogoče le malo preveč pražen za moj okus, ampak se zelo lepo pije

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar