ponedeljek, 28. december 2020

Mali Grad Temná Si, Bistra Hči Planin

Pot iz pivovarne na svobodo je v hladnejših zimsko-jesenskih dneh našel konkretni in postarani zvarek, ki nosi pesniško ime - Temná Si, Bistra Hči Planin. Ta temni zvarek bo nasitil ljubitelje imperial stoutov, ali po domače cesarskih stoutov, ki si ga bodo z veseljem odprli v bolj hladnih večerih.

Zelo tanka bež glava za zelo kratek čas v kozarcu prekrije globoko črno telo kamniškega imperial stouta. V aromi sramežljivo plešejo nežne čokoladne note, ki jih dopolnjuje še blag piškotni duh in čisto nežen pražen pridih, kasneje pa postane najbolj izrazit kakav. V požirku najprej okusimo nežnejšo grenkobo z nekaj zeliščnega občutka, ki jo proti koncu prevzame ladkoba čokolade in vanilije, nežno pražen pookus pa se nadaljuje še v pookus. 

Kamniški imperial stout je svilnatega značaja in nekoliko polnejšega, a ne povsem polnega telesa. V požirku nekoliko pogreje s toplino alkohola, ki pa kasneje kar lepo pogreva še nekaj časa. S pomočjo tega zvarka sigurno ne bo hladno ob zimskih večerih.
 

Temná Si, Bistra Hči Planin

Kamnik

Cesarski stout

8,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → malenkost bolj lahkotnejša verzija stila z malo bolj izrazito grenkobo v začetku (napram sladkobi), vseeno lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar