torek, 22. september 2020

Thirsty River Merge

 

Pivo

Merge

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

NEIPA

Alkohol

6,5%



Tudi v dolino reke Soče se je spustila osvežilna poletna meglica. Seveda, v obliki lokalnega piva, ki so ga navarili v Thirsty River Brewing. Pripravili so namreč pivo po imenu Merge, ki je po svojem značaju popularen motni stil NEIPA. 

Merge zadiha s srednje izrazno sadno hmeljno aromo, kjer se na začetku najbolj pokažejo citrusni sadeži, nadaljuje pa se v duhu sladkega tropskega sadja, ki prav tako prodrejo skozi srednje veliko belo glavo. Tudi v okusu tega kar motnikavega zlato-oranžnega piva najprej pride do izraza sadni značaj s svojo srednje prisotno sladkobo - ravno prav izrazna in ne pretirana. Nežna grenkoba se pojavi takoj zatem, v finišu pa pridobi nekoliko poprasto-dražeč občutek. Nežno travnat pookus pa še kar nekaj časa postane v ustih. 

Merge je tako kot se za poletno osvežitev spodobi lahkoten v svojem telesu in značaju in predvsem lepo piten in osvežilen. Ob tem pa na nas s svojim značajem tudi malo posladka. In kot tak se izkaže primerna izbira za ljubitelje teh motnih zvarkov. 



Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lahkotno piten, sladkoba ravno prav pride do izraza in ga naredi precej všečnega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar