petek, 15. maj 2015

Ime: Who Cares Editions Black IPA vs Cascadian Dark Ale

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Črna IPA
Vsebnost alkohola: 7,7%

Ocena: 4,5 / 5

Pivovarna Bevog je z lansiranjem tega piva odprla nov list v svoji knjigi. Poleg svojih standardnih, rednih zvarkov so začeli variti še posebne izdaje piv, ki so del serije Who Cares Editions. Prva se nam je predstavila črna IPA zelo dolgega imena. 

V kozarec si natočimo popolnoma črno pivo, na vrhu kozarca pa še zelo dolgo posedi precej velika pena bež barve, ki na kozarcu pusti tudi zavidanja vredno čipko. Aromo na začetku zaznamujejo prijetne in lahko zaznavne note hmelja, ki ima karakter agrumov in tropskega sadja. Kasneje pa se pridružijo še karamelni in praženi toni. Tudi v okusu podoživimo podobno izkušnjo. Najprej se spoznamo z nežnimi praženimi in karamelnimi priokusi, na koncu pa na predramiu še dokaj konkretna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v pookus.

Gre za zelo okusno in prijetno pivo, polnega okusa in srednjega telesa. Občutimo lahko tako karakter IPA piva, kot tudi nekaj značilnosti temnih piv. Brez dvoma odličen uvod v novo serijo piv, ki jih bodo zvarili mojstri pri Bevogu. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.