sreda, 27. maj 2015

Ime: Jubilejnik
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 2,6 / 5

Laško Jubilejnik je bila posebna izdaja svetlega ležaka ob obeležitvi 185-letnice pivovarne (pojavil se je tudi še nekajkrat po tem). Takrat so ga zvarili natančno 1825 hektolitrov, kar tudi sovpada z letnico ustanovitve Pivovarne Laško. 

S svojo popolnoma jasno zlato barvo in razmeroma majhno in neobstojno belo peno, je izgledal kot tipični svetli ležak in tako tudi kot njegov sorodni ležak Zlatorog. Aroma je bila sicer zelo lahko zaznavna, toda nič kaj spektakularna - nekaj not sladu in žita je v bistvu vse kar nam je ponudil. Nekaj začetne sladkobe v okusu kmalu uravnovesi blaga hmeljna grenkoba v finišu.

V bistvu gre za še en tipični svetli ležak z zelo lahkim, skoraj vodenim telesom. Od svojega bolj poznanega brata Zlatoroga se v bistvu razlikuje le po višji stopnji alkohola. Piten, vendar nič kaj posebnega.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.