sobota, 16. maj 2015

Union Pils

Unionov Pils je drznejši brat klasičnega Unionovega svetlega piva. Po besedah pivovarne ga zaznamuje izrazitejša grenkoba, za katero so zaslužne savinjske sorte hmeljev. Pivo so zvarili tako kot se varijo pravi pilsnerji, vse z namenom, da bi jih cenili tudi največji ljubitelji ležakov. 
 
Kristalno jasno telo Unionovega Pilsa je svetleče zlate barve, pogled nanj pa dopolnjuje solidno velika in dokaj trajajoča snežno bela glava. Kruhasta in žitna aroma je sicer nežna, a vseeno nekoliko prevlada nad zelo bežnim travnatim značajem hmelja, ki se dobro skriva. Tudi okus podari nekaj žitnega karakterja z nežno sladkobo, sledi pa ji še bežno grenkoben občutek v zaključku. Krajši pookus pa še nežno postane na jeziku.
 
Union Pils je precej lahkotnega, skorajda malenkost vodenega telesa in povsem preprostega ter ne pretirano izrazitega značaja. Sicer morda res ponuja nekaj obljubljenega hmeljnega karakterja, ki je morda tudi malenkost bolj občuten, kot v klasičnem Unionu, vseeno pa je ta značaj zelo sramežljiv. 

Pils

Ljubljana

Pilsner

4,5%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Mercator (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,2 / 5 → piten in brez kakšnih posebnosti, ni ravno kakšna posebna nadgradnja že poznanega Uniona

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 4/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar