nedelja, 24. maj 2015

Ime: I.C.E. Minty Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Ameriški Pale Ale
Vsebnost alkohola: 5%

 Ocena: 3,6 / 5


Vizir I.C.E. Minty Pale Ale je nastal v sodelovanju z glasbeno skupino I.C.E., da bi na malo drugačen način proslavili njihovo 10. obletnico obstoja. Od pivovarne Vizir smo že navajeni različnih eksperimentov s sestavinami v pivu, in tudi tokrat so v pivo zmešali nekaj novega - meto.

Ta pale ale ima motno oranžno-jantarjevo barvo ter razmeroma majhno in izginjajočo glavo umazano bele barve. Takoj, ko naplonimo kozarec naš nos zazna zmerno hmeljno aromo – prednjačijo cvetlični in sadni toni – v ozadju pa se pojavijo seveda tudi note mete, ki dajo pivu zelo svež karakter. Tudi v okusu lahko začutimo priokus mentola, ki nas takoj spomni na stare, dobre bronhi bonbone, vendar pa ga zelo dobro zakriva srednje močna hmeljna grenčica. Pri koncu se hmelju pridruži še svež zeliščni okus, ki nas v pookusu spremlja še nekaj časa.

Na koncu izpade I.C.E. Minty Pale Ale zelo lahko pitno pivo, ki nam ponudi tudi veliko svežine. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.