ponedeljek, 18. maj 2015

Ime: Pally
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Angleški svetli ale
Vsebnost alkohola: 4,8%


Ocena: 3,5 / 5

Peliconov Pally je poimenovan po inžinirju ajdovskih Pal in prvi pivovarni na tistem koncu. Gre za svetli ale angleškega značaja, zvarjen s tremi sortami slovenskega hmelja. 

Pozdravi nas z motno jantarno-oranžno barvo, na vrh kozarca pa se vsede še srednje velika bla glava, ki nato počasi izginja. Hmeljna aroma je precej izrazita v njej pa prednjačijo citrusne note, zraven pa morda še kakšen bolj sladek sadež. V ozadju je zaznati še sladni karakter z notami nežnejše karamele. Okus nas pozdravi z nekaj limonaste priokusa na začetku, nadaljuje pa se s srednje izrazito hmeljno grenkobo. Celotno sliko pa zaokroži še suh zaključek in srednje lahko telo.

Pally se tako izkaže kot okusen zvarek iz ajdovskega konca, ki bo odžejal pivoljubca in mu ponudil ravno prav svojega okusa.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.