sreda, 13. maj 2015

Ime: Black Durcas
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,6 / 5

Black Durcas je porter, ki je ime dobil po konju, tako kot velja za večino piv belokranjske mikropivovarne Vizir. Gre za pivo stila porter in je bil eden izmed skupine prvih zvarkov, ki so jih navarili v tej naši pivovarni. 

V kozarcu srečamo skorajdo popolnoma črno pivo, ki se za nekaj časa pokrije še z veliko in kremasto peno temnejše bež barve. Po pričakovanjih prevladuje sladni značaj, precej izrazit, ki se pokaže s praženimi notami in dodatkom kave ter karamele. V okusu prevladuje praženi značaj, ki spominja na kavo, zaznali smo lahko tudi nekaj nežne sladkobe karamele, vse pa se zaključi z zmerno grenkobo, ki se ji pridrui še nekoliko kiselkasti značaj.

Black Durcas se tako pokaže kot res pravi črni vranec, zelo simpatičen in predvsem preprosto piten. Kljub temu pa pokaže svoj pravi divji značaj, poln arome in prijetnega okusa.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.