četrtek, 21. maj 2015

Ime: No. 30/96
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 4,5 / 5

Ajdovska pivovarja, ki tvorita pivovarno Pelicon, sta iz popolnoma nove sorte slovenskega hmelja, izdelala zvarek v stilu Ameriškega pale ale piva. Ta novi hmelj je zaenkrat poimenovan le po koordinatah nasada, kjer je rasel, kar tudi označuje ime piva 30/96. 

Na pogled s svojo motno oranžno-jantarjevo barvo deluje zelo privlačno, na vrhu kozarca pa najdemo še precej veliko belo glavo, ki pa je tudi zelo obstojna in za sabo pusti lepo čipko na kozarcu. Zelo lahko zaznavne sadne note tvorijo glavnino prijetne arome, med njimi pa opazimo agrume, melono ter tudi nekaj jagodičevja. Kasneje pa ta pale ale pokaže še svoj nežen karamelni karakter, ki pa vseeno ostane skrit med kopico sadja. S prvim požirkom naredimo kratek sprehod po sladkem sadju, temu pa nemudoma sledi dokaj izrazita in solidna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v pookus. 

Eksperimentalno pivo z eksperimentalnim hmeljem se tako izkaže kot zelo uspel eksperiment. Pitno, srednje polno in predvsem z obilico okusa in arome. Zelo všečno in uživaško. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.