nedelja, 17. maj 2015

Ime: Legionar
Pivovarna: PV Brewery, Ljubljana
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,4%


Ocena: 3,3 / 5

Novonastala PV Brewery se je odločila, da bo v svet butičnega pivovarstva za začetek pokukala s svetlim ležakom po imenu Legionar. Njihov namen je bil najbrž ljudem ponuditi nekaj znanega, vendar veliko bolj pitnega, osvežilnega in kvalitetnega kot so morda vajeni – in to jim je tudi dobro uspelo. 

Legionar nas pozdravi z jasno, svetlo zlato barvo, na vrhu katere le za kratek čas postoji tudi razmeroma majhna bela glava. Aromo tega ležaka lahko opišemo kot zelo nežno in svežo, s karakterjem travniških arom – travnate in cvetlične note hmelja. Okus je prav tak kot ga napove aroma. Rahlo sladek začetek zopet ponudi nekaj cvetličnega priokusa, temu pa sledi zelo blaga hmeljna grenčica in suh zaključek. 

Vse to naredi Legionarja pitno in osvežilno poletno pivo, v katerem bodo lahko uživali manj zahtevni pivoljubci, vendar se ga tudi ostali ne bodo preveč branili.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.