sreda, 20. maj 2015

Ime: Who Cares Editions Smoked Brown Ale
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 3,4 / 5

Bevogova serija Who Cares Editions nadaljuje svoj pohod  pivsko sceno z dimljenim rjavim ale pivom. 

V kozarcu nas tako pričaka temno rjavo pivo, ki s pogledom proti svetlobi pokaže tudi svojo jasnost. Na vrhu kozarca pa posedi še razmeroma velika bež glava. Aromo na začetku zaznamuje precej izrazita prisotnost dimljenih not, ki v bistvu zelo spominjajo na dimljen sir. Sčasoma se ta aroma počasi omehča, ampak nikakor ne izgine. Naše brbončice najprej zaznajo rahlo sladkobo, tudi v okusu pa na naše zaznavanje vpliva prisotnost dimljenega značaja. Na koncu se celoti pridruži še rahel hmeljno/zeliščni značaj in zmerna grenkoba. 

Telo tega dimljenega piva je srednje lahko, k malo bolj nasitnemu občutku pa brez dvoma pripomore dimljeni značaj. Pivo predvsem za ljubitelje dimljenih piv.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.