sreda, 20. maj 2015

Ime: Who Cares Editions Smoked Brown Ale
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 3,4 / 5

Bevogova serija Who Cares Editions nadaljuje svoj pohod  pivsko sceno z dimljenim rjavim ale pivom. 

V kozarcu nas tako pričaka temno rjavo pivo, ki s pogledom proti svetlobi pokaže tudi svojo jasnost. Na vrhu kozarca pa posedi še razmeroma velika bež glava. Aromo na začetku zaznamuje precej izrazita prisotnost dimljenih not, ki v bistvu zelo spominjajo na dimljen sir. Sčasoma se ta aroma počasi omehča, ampak nikakor ne izgine. Naše brbončice najprej zaznajo rahlo sladkobo, tudi v okusu pa na naše zaznavanje vpliva prisotnost dimljenega značaja. Na koncu se celoti pridruži še rahel hmeljno/zeliščni značaj in zmerna grenkoba. 

Telo tega dimljenega piva je srednje lahko, k malo bolj nasitnemu občutku pa brez dvoma pripomore dimljeni značaj. Pivo predvsem za ljubitelje dimljenih piv.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.