nedelja, 16. avgust 2015

Ime: 108 Minut Gravitacije
Pivovarna: Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3,6 / 5

Ta vesoljska odprava pod imenom 108 Minut Gravitacije je plod sodelovanja med slovenskim (kamniškim) vesoljskim programom poznanim pod imenom Mali Grad in ruskim kozmonavtom Hopsbrew iz Harabovska. Gre za stil piva jantarni ale in že to nam pove kako bo ta raketa izgledala v kozarcu. Odlikuje jo temna jantarna barva, na vrhu pa sedi zelo velika in precej obstojna pena kremaste barve. V aroma najprej zaznamo srednje močne vonje hmelja, ki ga spremljajo še nežne začimbe. Malo kasneje se razvijejo še prijetne sadne arome, predvsem agrumi, katere spremlja tudi rahel vonj po borovcih. Na koncu pa se pridružijo še arome blage karamele. Tudi okus se začne nežno, rahla sladkoba, in se potem stopnjuje z dokaj občutno hmeljno grenkobo, pri kateri lahko zaznamo tudi rahel poprast občutek. Sledi še dokaj občuten pookus v katerem začutimo grenkobo zelišč. Gre torej za pivo, katerega začetek je bolj nežen, vendar se stopnjuje z vsakim korakom. Kot polet rakete – počasen vzlet, nato pa pridobiva na hitrosti (v tem primeru na okusu). Zakaj pa tako ime? Toliko časa je Jurij Gagarin, kot prvi človek v vesolju, preživel tam zgoraj.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.