sreda, 26. avgust 2015

Ime: Festivalski Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina in Zavod Prevhub, Kranj
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,7 / 5

Karavana domačih pivovarn je sedaj že dodobra uveljavljeni festival piva, ki se je letos ustavil na treh lokacijah (Škofja Loka, Kranj in Novo mesto, Slovenj Gradec). Letošnja novost karavane je tudi posebno festivalsko pivo, ki ga je organizator festivala Zavod Prevhub naredil v sodelovanju z ajdovsko pivovarno Pelicon. Festivalski Pale Ale se nam tako predstavi s svojo motno temno jantarjevo barvo, skoraj že rjava, videz pa dopolni in polepša še velika in zelo obstojna pena umazano bele barve. V aromi na začetku prevladujejo sadni toni, še posebej tropsko sadje in agrumi, kasneje pa se razvije še nežen vonj borovcev. Naše brbončice bodo najprej spoznale nekaj sadne sladkobe, ki pa jo bo nemudoma nadomestila zadovoljiva hmeljna grenkoba ter rahel priokus grenkih zelišč, čisto na koncu pa bomo lahko zaznali tudi zelo nežen limonast občutek. Vsekakor super ideja organizatorja, da izdela posebno festivalsko pivo, prav tako pa tudi super izvedba pivovarja.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.