sreda, 19. avgust 2015

Ime: As Svetlo
Pivovarna: Pivnica As - Pivovarna Robbas, Šentrupert
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4%

Ocena: 3,1 / 5

Ker Novo mesto še vedno ne premore svoje pivovarne, se tako najbližja dolenjska pivovarna nahaja v Šentrupertu, kjer domuje Pivovarna Robbas. V njihovi pivnici As vam medrugim postrežejo tudi s svojim domačim svetlim pivom. Ta as iz rokava se pokaže s svojo skoraj popolnoma jasno zlato-rumeno barvo, na vrhu pa se postavlja razmeroma velika in trajajoča bela penasta glava. Aroma tega ležaka je zelo nežna, v bistvu že skoraj težko zaznavna, prepoznamo lahko pa le nekaj nežnih travniških vonjav. Prvi požirek nas najprej preseneti z odsotnostjo mehurčkov. Okus je dokaj nežen in na začetku rahlo sladek. rahlo kasneje pa začutimo vso prisotnost hmelja, ki temu ležaku podari tudi zmerno grenkobo. Vse to skupaj naredi to pivo zelo lahko in pitno. Deluje čisto in osvežilno ter ponudi tudi dovolj okusa. To je pivo, v vrčku katerega bodo ljubitelji ležakov v senci na vroč dan brez dvoma 100% uživali. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.