četrtek, 27. avgust 2015

Ime: Gala In Temno Pivo
Pivovarna: Gostilna, picerija in pivovarna Gala In, Lesce
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,4 / 5

Pri nas so domače pivovarne, ki so ponavadi priključene piceriji, zelo popularne. Ponavadi te pivovarne proizvajajo in ponujajo le dve vrsti piva - svetli in temni ležak. Ena takih pivovarn je tudi gorenjska Gala In, kjer si lahko privoščite vrček domačega temnega piva, z značilno temno rjavo barvo in dokaj veliko in precej obstojno glavo bež barve. Aroma tega temnega ležaka je zelo nežna, saj lahko naš nos zazna le rahle arome praženega sladu in morda nekaj res nežne kave. Tudi okus je razmeroma nežen. Rahli začetni sladkobi se pridružijo rahle note čokolade in praženega sladu, na koncu pa svoje doda še rahel priokus kave. Lahko telo, nežen okus in pitnost so odlike, ki najbolj zaznamujejo ta temni ležak domače pivovarne iz Lesc. Še za odtenek bolj prijeten pa bo, če si poleg privoščite še kakšno zelo okusno pico. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.