ponedeljek, 31. avgust 2015

Ime: Robbas Dreamer
Pivovarna: Pivovarna Robbas, Šentrupert
Stil piva: Pivo z zelišči
Vsebnost alkohola: 4%

Ocena: 3,1 / 5

Pivovar iz dolenjske pivovarne Robbas je zvaril pivo z dodanim ekstraktom konoplje, za katerega piše da "predrami še zadnje zaspane brbončice". V kozarcu lahko zagledamo rahlo motno pivo, ki ima zelo bledo zlato barvo. Pokriva ga srednje velika in ne preveč obstojna bela pena, ki hitro izpuhti. Takoj lahko spoznamo dokaj občutno in vpadljivo aromo travnatega hmelja in zelišč, kjer prednači vonj konoplje. Vse to pa spremlja rahlo kiselkast občutek v vonju tega piva. V okusu prednači grenkoba, ki jo podpirajo travnati in zeliščni priokusu, vse to pa zopet spremlja kiselkast okus, ki ni premočan, toda še vedno lahko zaznaven. Celotna kombinacija arome in okusa naredi to konopljino pivo (presenetljivo) pitno in nam ponudi zelo osvežilen občutek. Tako tudi izpolni pivovarjevo obljubo z etikete na zadnji strani, ki nam obljublja pivo "osvežilno trpkega okusa".  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.